Prevenirea pierderilor

Prevenirea pierderilor ar trebui să ocupe un loc central al oricărei activități de management, chiar înaintea celor comerciale sau de dezvoltare, deoarece este vital ca organizațiile să-și protejeze resursele. Cu cât prevenirea este mai timpurie, cu atât cresc șansele de a evita pierderile fiindcă, asemenea sănătății, este mai eficient să previi decât să tratezi.

Principiul de la care pornim este că mai întâi se previne apariția pierderilor, apoi se iau măsuri pentru reducerea efectelor amenințărilor materializate. În felul acesta, pentru riscurile care pot fi evitate (de exemplu, atacurile informatice) organizația nu va înregistra pierderi semnificative, iar pentru riscurile a căror producere nu poate fi evitată (unele hazarde naturale, de exemplu), consecințele unui eventual dezastru vor putea fi menținute la un nivel care să permită supraviețuirea organizației și reluarea activității.

Procedura prin care Inoventis își ajută clienții începe cu analiza riscurilor, adică identificarea și cuantificarea amenințărilor la care este expusă organizația. Este posibil ca pentru anumite categorii de riscuri, sa fie necesar un audit aprofundat pentru identificarea vulnerabilităților și evaluarea riscurilor. Categoriile de riscuri și amenințări care fac, de regulă, obiectul acestei analize sunt:
  1. riscurile politice și demografice;
  2. riscurile economice și financiare;
  3. riscurile legate de resursele umane;
  4. riscurile informatice și de telecomunicații;
  5. riscurile legate de transporturi;
  6. riscurile industriale și tehnologice;
  7. riscurile de securitate;
  8. hazardele naturale;
  9. alte riscuri: de proprietate intelectuală, răspundere civilă etc.
Pornind de la acest diagnostic se gândește politica de prevenire și se face planificarea de contingență. Deoarece este imposibilă eliminarea totală a tuturor riscurilor, planificarea va avea ca obiectiv compromisul optim între necesitatea de a diminua riscurile majore și resursele de care dispune organizația client. Având un astfel de plan, în momentul în care se petrece un eveniment nedorit, organizația dvs. va fi pregătită să reacționeze, diminuând astfel pierderile și timpul de revenire la normal.

La cererea clientului, Inoventis poate oferi asistență pentru elaborarea planurilor precum și pentru implementarea măsurilor preventive. Foarte importante sunt măsurile prin care se conștientizează și se instruiește personalul. La urma urmei, oamenii sunt în același timp cel mai important activ al oricărei organizații și cei care iau decizii și actioneaza în direcția prevenirii. Cele mai performante sisteme de detecție dau rezultate numai în măsura în care răspunsul uman este corespunzător.

Pentru achiziția de soluții de prevenire a pierderilor, am dezvoltat o piață virtuală în care puteți găsi ofertele principalilor furnizori de soluții de prevenire a pierderilor: portalul Siguranta.ro. Pe această piață se regăsesc toate categoriile de soluții care pot contribui la prevenirea pierderilor: asigurări, sisteme de pază și control al accesului, soluții informatice ș.a. Inoventis vă ajută să realizați un caiet de sarcini adecvat și să postați cererea de ofertă pe portal. La primirea ofertelor, vă ajutăm să le selectați pe cele mai bune, apoi monitorizăm implementarea soluției alese. În felul acesta, aveți garanția că obțineți soluția cu cel mai bun raport cost-performanță pentru necesitățile dvs.

Un program unic pe care Inoventis îl oferă clienților este monitorizarea evenimentelor de risc. Am pus la punct o metodologie care ajută organizațiile să identifice riscurile și oportunitățile generate de evenimentele previzibile. Așa cum căpitanul unei corăbii are nevoie de un gabier care să vadă pericolele ce se apropie, orice organizație poate naviga printre "stâncile" și "furtunile" economiei numai dacă privește sistematic în depărtare.

În cazul deciziilor, identificăm împreună cu dvs. opțiunile și rezultatele posibile ale deciziilor alternative, apoi cuantificăm riscul agregat, astfel încât să puteți alege decizia optimă. Fie că doriți să construiți o nouă fabrică, să achiziționați noi utilaje, să vă extindeți afacerea în țară sau peste hotare, să intrați într-un domeniu nou de activitate, vă ajutăm să descoperiți decizia care să vă ofere câștigul maxim în condiții de risc acceptabil pentru dvs.

Inoventis poate oferi servicii similare și persoanelor fizice care doresc să știe că familia și bunurile personale le sunt la adăpost de pericole. Spre exemplu, putem face o analiză a riscurilor la care este expusă familia dvs., analiză pe baza căreia vă recomandăm cele mai bune soluții preventive. Ca și în cazul organizațiilor, vă asistăm în toate etape procesului, până la implementarea soluției.

Copyright © 2001-2005 Inoventis SRL.
Toate drepturile rezervate